Verwarmd water door de zon

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon. Daardoor bespaar je ongeveer de helft op je energieverbruik in de badkamer en de keuken. Met een zonneboiler verwarm je het kraanwater met de zon in plaats van met aardgas. Naarmate de temperatuur van het kraanwater hoger is door opwarming met de zonnecollectoren, zal de CV ketel minder vermogen hoeven te leveren om het kraanwater extra te verwarmen en dus ook minder gas verbruiken.

Werking

De warmte van de zon wordt afgegeven aan de collectoren, waarna het glycol via buizen de warmte afgeeft aan de zonneboiler en het kraanwater verwarmt. Is het tapwater in de boiler warm (heet) genoeg door opwarming met de collectoren, dan blijft de CV ketel uit. Is het tapwater niet warm genoeg, dan verwarmt de CV bij tot de gevraagde temperatuur. De gewenste temperatuur van kraanwater is vaak veel hoger dan nodig is voor de verwarming van uw woning. Het is daarom niet (energie-efficient) om al je water voor verwarming op een veel hogere temperatuur (warm/heet) te houden.

Bij grotere systemen kan de warmte ook gebruikt worden voor CV-ondersteuning. De zonneboiler kan gecombineerd worden met een houtkachel of warmtepomp. EcoLibrium past zonneboilers toe met glycol. Zo is uw systeem beschermd tegen vorst en tegen hoge temperaturen.

EcoLibrium levert zonneboilers van klein tot groot, in verschillende uitvoeringen (met vlakke plaat of vacu├╝mbuis) en met buffervaten van 100 L tot buffervaten van 50.000 L.

Installatie

De installatie van een zonneboiler vraagt om specialisme. Onze systemen worden gemonteerd door vakmensen die kennis hebben van de producten. U heeft voor de installatie van een zonneboiler in principe geen speciale vergunning nodig.

Terugverdientijd

Direct op uw energierekening besparen is mooi, maar de investering terugverdienen en uiteindelijk geld besparen is misschien nog wel interessanter. EcoLibrium geeft u een goed en gedegen advies. We leveren en installeren de zonneboiler, zodat u een zo’n kort mogelijke terugverdientijd hebt. Hoe meer warmte verbruikt wordt hoe sneller het systeem wordt terugverdient.

Referenties zonneboiler

We installeren veel zonneboilers. Om een beeld te krijgen van onze ervaring, klikt u hier: referenties zonneboiler

Experience centre

EcoLibrium beschikt over een eigen experience centre, waar u onze zonneboilers kunt zien en ervaren. Wilt u een afspraak maken, laat dan een bericht achter.

"*" geeft vereiste velden aan