Rijden op de zon

Laadpalen voor uw elektrische auto

Duurzaam wonen vraagt ook om duurzame mobiliteit. Als u een elektrische auto heeft, is het makkelijk dat u uw auto ook thuis kunt opladen. EcoLibrium levert niet uw elektrische auto, maar wel de laadpaal of het laadpunt om uw auto groen vol te tanken, bijvoorbeeld met door u zelf opgewekte energie met uw zonnepanelen.  

Werking

De accu van de auto laadt u op , die u aansluit op de laadpaal. De laadpaal levert de elektra. De laadsnelheid kan worden beperkt door de maximale laadsnelheid van uw auto of de capaciteit van uw huisaansluiting. De laadpaal is leverbaar met socket (eigen kabel) of een kabel van 8 meter. De elektra kan worden opgewekt door uw zonnepanelen of is afkomstig van het elektriciteitsnet. U hoeft dus geen zonnepanelen te hebben om een laadpaal te gebruiken. Financieel is de combinatie met zonnepanelen wel aantrekkelijker en het is nog duurzamer ook.

Laadpas

Wij installeren laadpalen van het merk Alfen, gekoppeld met de backoffice van E-Flux. Via E-flux kunt u ook een laadpas activeren. Zo wordt uw verbruik automatisch verrekend met de laadpas van de leasemaatschappij of met iemand die bij u komt laden, zonder administratief gedoe. U krijgt een credit nota voor de gebruikte elektriciteit en de verbruiker krijgt een factuur voor de gebruikte elektriciteit. U kunt ook laadpassen op de whitelist plaatsen, zodat deze gratis kunnen laden. U kunt zelf uw tarieven instellen voor mensen, die bij u komen laden.

Werkwijze

Wij sturen u de leaflet met info over abonnementen voor de eindklant met de offerte voor de laadpaal. U bestelt uw laadpaal. Wij plannen de installatiedatum en eventuele services in met u en bij E-Flux. Na installatie zorgen wij voor de technische koppeling van uw laadpaal met E-flux.

U ontvangt een informatiepakket bij de laadpaal met informatie over registreren. Dit is zeer eenvoudig en kunt u zelf doen. U registreert zichzelf via de E-Flux portal en meldt laadpaal aan (instructies staan op de leaflet). Tijdens registratie kiest u het abonnement en komt de laadpaal online

Installatie

Installatie van een laadpaal vraagt om specialisme. Onze systemen worden gemonteerd door vakmensen die kennis hebben van de producten. U heeft voor de installatie van een laadpaal in principe geen speciale vergunning nodig.

Terugverdientijd

Direct op uw energierekening besparen is mooi, maar de investering terugverdienen en uiteindelijk geld besparen is misschien nog wel interessanter. EcoLibrium geeft u een goed en gedegen advies. We leveren en installeren de laadpaal, zodat u een zo’n kort mogelijke terugverdientijd hebt. Hoe meer elektra u verbruikt, des te sneller het systeem wordt terugverdient door te besparen op reguliere brandstoffen, zoals benzine en diesel.

Referenties laadpalen

We installeren veel laadpalen. Om een beeld te krijgen van onze ervaring, klikt u hier: referenties laadpalen