Elektra van de zon!

Zonnepanelen

Zonnepanelen, ofwel PV panelen, wekken elektriciteit op uit zonlicht. Deze elektriciteit wordt door een omvormer omgezet in 230V waardoor het terug gevoed kan worden aan het elektriciteitsnet en u het direct kunt gebruiken met uw apparaten of kunt terugleveren aan het net. Het deel dat u terug levert mag u salderen. U kunt dus bij veel zon een “saldo” elektriciteit opbouwen, wat u later mag verbruiken. Op jaarbasis kunt u zo op een verbruik van 0kWh uitkomen. In het geval dat u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, krijg u voor dat deel een redelijke terug leververgoeding die verschilt per energieleverancier.

Zowel particulieren als bedrijven

EcoLibrium levert, installeert en onderhoud PV systemen; alles is mogelijk als er maar voldoende dakoppervlak beschikbaar is. Onze adviseurs ontwerpen en berekenen uw systeem zo dat u het zonnepaneel krijgt wat het beste bij uw wensen past.

Betaalbare kwaliteitsproducten

De laatste jaren zijn er diverse prijsdalingen geweest waardoor de betere tot de beste producten ook een stuk betaalbaarder zijn geworden. Vooral de hogere vermogensgaranties zorgen dat op termijn de opbrengst van uw systeem hoger blijft en u dus hoge besparingen blijft behalen. De langere product garanties verzekeren u dat uw systeem langer mee gaat en u geen hoge onderhouds- en reparatiekosten hebt op den duur. We werken met kwaliteitsproducten, die langer meegaan (beter voor het milieu) en betere garantie (beter voor u) bieden. De merken waar wij vooral mee werken zijn:

  • SolarWatt: Duitse glas-glas zonnepanelen met 30 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.
  • Sunpower Performance: Amerikaanse zonnepanelen met 25 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 85,5% na 25 jaar.
  • Sunpower Maxeon: Amerikaanse zonnepanelen met 40 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 88,3% na 40 jaar (voor panelen, die geplaatst zijn na 1 januari 2022).
  • Q-cells: Duits -Koreaanse zonnepanelen met 12 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 85% na 25 jaar.

Direct een passend advies?

Wilt u direct een passend advies? Maak dan een afspraak zodat er een adviseur voor u beschikbaar is. Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op om een afspraak in te plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Ik wens advies over*

Prestaties volgen via het internet

Uiteraard is het een leuke gadget om de prestaties op je telefoon te kunnen bekijken en te laten zien aan vrienden, collega’s en familie maar vooral omdat de opbrengst vaak de drijfveer is van de investering in zonnepanelen. Als je regelmatig de status van de zonnepanelen bekijkt, ben je ook sneller op de hoogte als er iets mis is met het systeem en wordt het eventuele opbrengstverlies geminimaliseerd.

Maar daar komt vaak bij dat de installateur ook direct geïnformeerd kan worden over de status van het systeem, zonder dat je daar zelf actie op onderneemt. Zo kan het voorkomen dat je door de installateur gebeld wordt of dat hij zelfs al bij je aan de deur staat voordat je in de gaten hebt dat er iets met je zonnepanelen aan de hand is.

Kortom, prestaties volgen via het internet, altijd doen. Bij voorkeur met een omvormer die ook de installateur op de hoogte stelt. Het zal niet de eerste keer zijn dat pas bij de afrekening met de energiemaatschappij blijkt dat de zonnepanelen al enige tijd (maanden/jaar) geen elektriciteit meer hebben geleverd.

Installatie

De installatie van zonnepanelen vraagt om specialisme. Onze systemen worden gemonteerd door vakmensen die kennis hebben van de producten. U heeft voor de installatie van zonnepanelen doorgaans geen speciale vergunning nodig.

Terugverdientijd

Direct op uw energierekening besparen is mooi, maar de investering terugverdienen en uiteindelijk geld besparen is misschien nog wel interessanter. EcoLibrium streeft door een goed en gedegen advies, levering en volledige installatie van de zonnepanelen naar een kort mogelijke terugverdientijd.

Referenties zonnepanelen

We leggen heel veel zonnepanelen. Om een beeld te krijgen van onze ervaring, klikt u hier: referenties zonnepanelen

Experience centre

EcoLibrium beschikt over een eigen experience centre, waar u onze zonnepanelen kunt zien en ervaren. Wilt u een afspraak maken laat dan een bericht achter via ons contactformulier. We ontvangen u graag. Tot binnenkort!

Vragen? Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan