BTW voor particulieren op zonnepanelen

BTW voor particulieren op zonnepanelen

U kunt, als zonnepaneleneigenaar, profiteren van BTW teruggaaf onder bepaalde voorwaarden. U dient zich dan aan te melden als ondernemer voor de BTW bij de Belastingdienst. Hiervoor moet u enige administratieve handelingen verrichten. Onder welke voorwaarden u de BTW kunt terugvragen kunt u vinden via de volgende link: https://www.solartax.nl/#voorwaarden.

Zonnepanelen voor particulieren

Mocht u geen zin hebben in administratieve rompslomp, kunt dit ook uitbesteden aan een administratiekantoor voor een laag eenmalig bedrag. EcoLibrium-Jazon werkt hiervoor samen met Solartax. Wij rekenen hiervoor een eenmalig bedrag van €75,- exclusief BTW (deze BTW is ook terug te vragen). Wilt u de BTW teruggaaf via EcoLibrium-Jazon laten regelen? Dan kan dit via deze link

Het enige wat u dan hoeft te doen is enkele persoonsgegevens invullen.

Bij het terugvragen van de BTW op zonnepanelen is het verplicht dat het energiecontract op naam van de persoon staat die de BTW terugvraagt, dus de naam op onze factuur en op het energiecontract moeten overeenkomen.

U dient het aangifteformulier aan te vragen binnen 6 maanden, na het aflopen van het kalenderjaar, waarin de panelen zijn geïnstalleerd.

Netbeheerder

Wanneer u besluit om zonnepanelen aan te schaffen, kunt u uw zonnepaneleninstallatie aanmelden op www.energieleveren.nl.

De netbeheerder zal dan controleren of uw huidige meter geschikt is voor terug levering. Indien nodig komt de netbeheerder deze kosteloos vervangen. Aanmelding kunt u het beste ruim voor de geplande installatiedatum doen. Wanneer blijkt dat deze moet worden vervangen, gebeurt dit voordat de zonnepanelen geïnstalleerd worden.