Welke merken zonnepanelen bieden wij?

Merken zonnepanelen

Er zijn heel veel verschillende merken zonnepanelen. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken. Het loopt uiteen van low-budget-merken, met lagere vermogensgaranties en kortere productgaranties tot duurdere merken, met juist wel goede en degelijke voorwaarden.

Kwaliteit zonnepanelen

EcoLibrium kiest voor kwaliteit en werkt daarom alleen met de merken Sunpower en Solarwatt. Sunpower en Solarwatt geven de beste prijs/kwaliteitverhouding voor

1) rendement;
2) vermogen;
3) garantie op vermogensbehoud;  
4) garantie op het zonnepaneel.

De merken die wij aanbieden

  • SolarWatt: Duitse glas-glas zonnepanelen met 30 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.
  • Sunpower Performance: Amerikaanse zonnepanelen met 25 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 85,5% na 25 jaar.
  • Sunpower Maxeon: Amerikaanse zonnepanelen met 40 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 88,3% na 40 jaar (voor panelen, die geplaatst zijn na 1 januari 2022).
  • Q-cells: Duits -Koreaanse zonnepanelen met 12 jaar product garantie en een vermogensgarantie van 85% na 25 jaar.

Merken omvormers voor panelen

Bij de keuze voor zonnepanelen, wordt er meestal gekeken naar type zonnepanelen. Een vergeten element bij kiezen voor zonnepanelen is de omvormer. De omvormer zorgt dat de stroom van de zonnepanelen wordt omgevormd naar elektra die vervolgens weer te gebruiken is. Deze omvormers zijn er in alle soorten en maten, met verschillende prijsklasse. Wij kiezen voor kwaliteit en werken daarom alleen met omvormers van Solar Edge en SMA. Beide merken omvormers storen niet of nauwelijks op netwerken, zoals WIFI of C2000 (hulpdiensten). Bij beide heeft u een eigen portal om de opbrengst van uw panelen op uw telefoon of computer te kunnen bekijken.

zonnepanalen

Ze hebben een goed intern veiligheidssysteem. Als er in het systeem iets afwijkt van wat gebruikelijk is, geven ze een signaal of schakelen ze zichzelf uit. Hiermee kan kortsluiting of erger worden voorkomen.

Zonnepanelen

Zonneboiler

Warmtepompen

Laadpalen

Referenties

Vragen? Storing?