Uitgevoerde werkzaamheden

Onze ervaring

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal uitgevoerde werken, voor zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en laadpalen of een combinatie van deze onderdelen. Onderstaande referenties zijn bedoeld om een beeld te geven van onze ervaring.

Zonnepanelen woningen, Hilversum

Voor bouwbedrijf A. Huurdeman we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de de installatie van zonnepanelen op twee blokken woningen. De woningen zijn voorzien van indak geïnstalleerde vlakken zonnepanelen die precies op de erfgrenzen vallen.

Gasloze nieuwbouw vrijstaande woning, Ede

Bij deze nieuwbouw hebben we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de opwekking van energie. Op het dak zijn 20 zonnepanelen indak gemonteerd om een zeer strakke afwerking te krijgen, passend bij het ontwerp van het huis. Op het platte dak zijn 6 panelen geplaatst met een onopvallend platdak montage systeem.

Zonnepanelen indaks schuur, Amersfoort

Bij deze opdracht wat uitstraling het belangrijkste en moet met zo min mogelijk zonnepanelen toch een maximale opbrengst gehaald worden. In overleg met de klant zijn op twee dakvlakken zes zonnepanelen indak geplaatst en is gekozen voor back-contact zonnepanelen, zolder verbindingen aan de voorkant van de cellen van de zonnepanelen.

Zonnepanelen tussenwoning, Geldermalsen

De klant heeft gevraag om het huidige elektriciteitsverbruik op te wekken en heeft een speciale wens voor glas-glas zonnepanelen i.v.m. duurzaamheid, weerstand tegen extreem weer en 30 jaar productgarantie.

Laadpunt, bestaande woning, Leusden

Voor een particulier hebben een een laadpunt aangebracht voor het laden van een elektrische personenauto

Zonnenpalen vrijstaande woning, Elst

Onze opdracht was om voor deze 50% van het elektriciteitsverbruik op te kunnen wekken met een PV systeem van hoge kwaliteit. Het verbruik is hier extra hoog omdat ook twee elektrische auto’s thuis opgeladen worden. Hiervoor hebben we 40 zonnepanelen gemonteerd op zowel het schuine dak als het platte dak, met 25 jaar garantie.

Laadpaal, bestaand bedrijfspand, Barneveld

Bij een bedrijfspand in Barneveld hebben we een dubbel laadpunt geïnstalleerd voor elektrisch laden van de bedrijfsauto’s

Zonnepanelen vier woningen, Amersfoort

Onze opdracht was om bij aantal huizen een PV systeem van hoge kwaliteit te plaatsen dat voor iedere woning dezelfde uitstraling zou geven. De bewoners hebben wel een ander elektriciteitsverbruik. Voor elke woning is een uitbreiding op de schuur achter geplaatst. Op het dak zijn 10 zonnepanelen gemonteerd in een gespiegelde layout en uitbreidingen op de platte daken van de schuren achter.

Zonneboiler nieuwbouwwoning, Soest

Als onderdeel van een gasloze nieuwbouw hebben wij een zonneboiler, met drie zonnecollectoren geplaatst.

Gasloze bouw moderne boerderij, Lunteren

Bij deze woning hebben we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de opwekking van energie en de verwarming van de woning en het tapwater. De woning is extreem goed geïsoleerd en wordt daarom alleen door zonnecollectoren en een klein beetje elektriciteit verwarmd. Het hele huis is voorzien van wand- en vloerverwarming met een zoneregeling per ruimte.

Door de 9 zonnecollectoren op de zonneboiler wordt het water vanaf april tot oktober vrijwel geheel door de zon verwarmd. De rest wordt verwarmd door de een elektrisch element. De overige zonnewarmte wordt in een groot buffervat opgeslagen en gebruikt voor de verwarming. Wanneer de zon tekortschiet, wordt de woning elektrisch verwarmd.
Op het dak zijn 39 zonnepanelen gemonteerd en 9 zonnecollectoren in dezelfde afmetingen.

Gasloze bouw vrijstaande woning, Tull en ’t Waal

Bij deze nieuwbouw hebben we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de opwekking van energie en de verwarming van de woning en het tapwater. De woning is voorzien van een lucht-water warmtepomp, gecombineerd met een 300 liter zonneboiler, zonnecollectoren en vloerverwarming met een zoneregeling per ruimte.

Door de 3 zonnecollectoren op de zonneboiler wordt het water vanaf april tot oktober vrijwel geheel door de zon verwarmd. De rest wordt verwarmd door de warmtepomp.

Op het dak zijn 32 zonnepanelen gemonteerd in een oost-weg opstelling waarmee het opbrengstprofiel van de zonnepanelen beter aansluit met het verbruiksprofiel.

Zonnepanelen Bakkerij SDE+, Leeuwarden

Bij een bakkerij was vraag naar zonnepanelen op basis van een SDE+ subsidie. Na deze subsidieperiode van 15 jaar moeten de zonnepanelen nog zeker 10 jaar door produceren. Daarnaast moest de subsidietoekenning maximaal worden gebruikt op de beschikbare dakvlakken.

Gekozen is voor Sunpower MAXEON zonnepanelen, met hogere opbrengst per vierkante meter en een productgarantie van 25 jaar. Hierdoor heb je minder panelen nodig, dan standaardpanelen, waardoor de opbrengst van de subsidiebeschikking al gehaald wordt met panelen op de gunstige dakvlakken en geen extra panelen nodig zijn, op minder gunstige dakvlakken.

Gasloze bouw tussenwoning, Utrecht

Bij deze nieuwbouw hebben we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de opwekking van energie en de verwarming van de woning. De woning is voorzien van een lucht-water warmtepomp, gecombineerd met een 300 liter tapwaterboiler, vloerverwarming met een zoneregeling per ruimte.
Op de overkapping zijn 12 zonnepanelen gemonteerd met veiligheidsglas die lichtdoorlatend zijn, zodat er toch wat zonlicht door het dak heen komt.

Beddenspeciaalzaak, Kootwijkerbroek

Bij deze beddenspeciaalzaak was de opdracht om 1) het eigen elektriciteitsverbruik te compenseren en 2) een systeem aan te leggen wat goed met schaduw om kan gaan en 3) zeer lang mee gaat.

Met het beschikbare dakoppervlak is hierdoor gekozen voor Sunpower MAXEON zonnepanelen, omdat deze een hogere opbrengst per vierkante meter hebben en een productgarantie van 25 jaar.

Zonnepanelen hoekwoning, Elst

De klant heeft gevraag om het zo veel mogelijk elektriciteit op te wekken met het beschikbare dakoppervlak en het dak netjes te gebruiken.

Gasloze nieuwbouwwoningen, Soest

Voor bouwbedrijf A. Huurdeman hebben we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de opwekking van energie en de verwarming van acht woningen en het tapwater. De woningen vormen samen een boerenerf. De woningen zijn voorzien van een brongebonden warmtepomp, gecombineerd met een 300 liter tapwaterboiler, zonnecollectoren en vloerverwarming met een zoneregeling per ruimte.
Door de zonnecollectoren op de boiler wordt het water vanaf april tot oktober vrijwel geheel door de zon verwarmd. De rest wordt verwarmd door de warmtepomp.

De zonnecollectoren worden ook gebruikt voor verwarming van het huis en de bron, waardoor de brontemperatuur gemiddeld hoger uitkomt en het rendement van de warmtepomp hoger wordt. Hierdoor is het energieverbruik van de warmtepomp een stuk lager.

De daken zijn voorzien zonnepanelen die indak zijn gemonteerd. De zonnepanelen en de zonnecollectoren hebben dezelfde afmetingen waardoor deze mooi samen opgaan in het dakvlak.

Verduurzamen of gasloos maken bestaand vastgoed

We verduurzamen veel gebouwen, zowel bestaand, als nieuwbouw, soms in één keer naar gasloos en soms in stapjes. Om een beeld te krijgen van onze ervaring met verduurzamingsprojecten van bestaand vastgoed hebben we hieronder enkele referenties opgenomen, zoals:

 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 20, Utrecht (warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen)
 • Verduurzaming in stapjes van bestaande woning (Almere) (hybride warmtepomp, gecombineerd met bestaande CV en zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 30, Ede (warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 70, Amersfoort (warmtepomp gecombineerd met luchtverwarming, zonnecollectoren en zonnepanelen)
 • Verduurzaming in stapjes van bestaande woning (Utrecht) (eerst hybride warmtepomp en zonnepanelen, toen huis verder geïsoleerd en daarna CV verwijderd en zonneboiler geïnstalleerd)
 • Verduurzamen zwembad, chaletpark, Veluwe (warmtepomp, gecombineerd met zonnecollectoren en zonnepanelen)
 • Verduurzamen groepsaccommodatie, chaletpark, Veluwe(warmtepomp, gecombineerd met zonnecollectoren en zonnepanelen)
 • Verduurzamen chalets, chaletpark, Veluwe (hybride warmtepomp, gecombineerd met zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 00, Leusden (warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen)

Warmtepompen, overige projecten

We hebben warmtepompen geïnstalleerd bij vele woningen en bedrijfsgebouwen in alle soorten en maten, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, in de stad, dorp of op platteland, zoals:

 • Diverse verduurzamingsprojecten van bestaande woningen, waarbij warmtepomp een onderdeel was van de complete verduurzaming naar nul-op-de meter.
 • Bedrijfspand, Barneveld
 • Ons eigen pand, Barneveld
 • Autobedrijf, Barneveld
 • Diverse nieuwbouwwoningen en nieuwbouwprojecten
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 20, Utrecht (warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 30, Ede (warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 70, Amersfoort (warmtepomp gecombineerd met luchtverwarming, zonnecollectoren en zonnepanelen)
 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 00, Leusden (warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen)
 • Verduurzaming in stapjes van bestaande woning (Utrecht) (eerst hybride warmtepomp en zonnepanelen, toen huis verder geïsoleerd en daarna CV verwijderd en zonneboiler geïnstalleerd)
 • Verduurzaming in stapjes van bestaande woning (Almere) (hybride warmtepomp, gecombineerd met bestaande CV en zonnepanelen)

Zonnepanelen, overige projecten

We hebben zonnepanelen geïnstalleerd bij vele woningen en bedrijfsgebouwen in alle soorten en maten, in de stad, dorp of op platteland, zoals:

 • Rudolphstichting, woningen voor mensen met een beperking, De GlindWoonboot, Weesp
 • Tiny House, De Glind
 • Mantelzorgwoning, Lelystad
 • Zonneveldopstelling, Garderen
 • Bedrijf in bedrijfsvloeren. Apeldoorn
 • Kantoor/adviesbureau, Harderwijk
 • Toiletgebouw camping, Babberich
 • Bouwbedrijf, Ter Schuur
 • Diverse recreatiewoningen

Zonneboilers, diverse projecten

We installeren veel zonneboilers, vaak in combinatie met een complete verduuuzaming, maar ook stand-alone, zoals:

 • Renovatie tot nul-op-de-meter bestaande woning, jaren 70, Amersfoort (warmtepomp gecombineerd met luchtverwarming, zonnecollectoren en zonnepanelen)
 • Zonneboiler met collectoren bestaande woning (o.a. Barneveld)
 • Verduurzaming in stapjes van bestaande woning (Utrecht) (eerst hybride warmtepomp en zonnepanelen, toen huis verder geïsoleerd en daarna CV verwijderd en zonneboiler geïnstalleerd)

Laadpalen, diverse projecten

We installeren veel laadpalen. Om een beeld te krijgen van onze ervaring met laadpalen hebben we hieronder enkele referenties opgenomen.

 • under construction