Opgewerkte energie salderen

Opgewerkte energie salderen

Het deel van de opgewekte elektriciteit dat u terug levert mag u salderen. U kunt dus bij veel zon een “saldo” elektriciteit opbouwen, wat u later mag verbruiken. Op jaarbasis kunt u zo op een verbruik van 0kWh uitkomen of zelfs meer leveren dan dat u opwekt. In het geval dat u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, krijg u voor dat deel een redelijke terug leververgoeding die verschilt per energieleverancier.

Salderingsregeling

De salderingsregeling zal vanaf 2023 worden afgebouwd met 11% per jaar tot 2031. Dit zorgt ervoor dat de investering in zonnepanelen een iets langere terugverdientijd krijgt, maar nog steeds interessant blijft. Op termijn wordt het interessant om te zorgen dat u zo min mogelijk saldeert en dus zoveel mogelijk van de opgewekte elektriciteit direct verbruikt door uw apparaten slim te schakelen, een accu op te laden voor later gebruik of uw auto op te laden.

Wilt u direct een passend advies? Maak dan een afspraak zodat er een adviseur voor u beschikbaar is. Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op om een afspraak in te plannen.

Wij beschikken over rekenmodellen die duidelijk het effect van het afbouwen van de salderingsregeling laten zien en waarin u kunt zien dat investeren in zonnepanelen interessant is en interessant blijft. Onze adviseurs helpen u graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Ik wens advies over*

Direct een adviesgesprek

Vrijblijvend met onze adviseurs in gesprek over de mogelijkheden?