Wij monteren zonnepanelen op verschillende daken

Zonnepanelen laten plaatsen

EcoLibrium plaatst al ruim 10 jaar zonnepanelen particulieren, bedrijven en instellingen. We zijn leverancier van zonnepanelen en monteren zowel op plat dak, als schuine daken zonnepanelen. Voor schuine daken loopt onze ervaring uiteen van pannendaken en leien tot golfplaten en staaldaken. Op basis van onze kwaliteit en service is EcoLibrium voor Solarwatt de voorkeursinstallateur voor regio Barneveld en Amersfoort.

Diverse soorten zonnepanalen

Wanneer je hebt besloten om zonnepanelen te laten plaatsen, moet de keuze gemaakt worden voor het juiste paneel. Hoe kies je dan het juiste paneel? Deze keuze is voor iedereen anders. Bij de keuze van een type of een merk zonnepaneel, zien wij vaak dat het een afweging is tussen:

  • Beschikbaar dakoppervlak;
  • Gewenste opbrengst, bijvoorbeeld minimaal 50% van het elektraverbruik of leg hele dak maar vol;
  • Uitstraling oppervlak (helemaal zwart of blokjes/lijntjes zichtbaar);
  • Uitstraling paneel (wit/grijze rand of zwart);
  • Kosten.
Zonnepanelen laten plaatsen

Afhankelijk welk item het zwaarst voor jou telt, kan er een keuze gemaakt worden. Onze adviseur helpt je bij het maken van de keuze en laat in onze showroom ons aanbod aan zonnepanelen zien.

Er zijn diverse soorten zonnepanelen. De belangrijkste soorten zijn:

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen kun je doorgaans herkennen aan de zwarte kleur. Deze panelen hebben een relatief hoog rendement per vierkante meter en behouden relatief lang hun vermogen. Je kunt dus concluderen dat deze zonnepanelen langer mee gaan. De kosten voor monokristallijn panelen zijn hoger doordat er is een speciaal productieproces nodig is om de zonnecellen voor monokristallijn te produceren.

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen herken je meestal aan de blauwe kleur. Het rendement ligt lager dan bij de monokristallijn zonnepanelen en vermogensbehoud ligt daardoor ook lager. De aanschafprijs voor deze zonnepanelen ligt daardoor lager.

Amorf zonnepanelen

Behalve kristallijne panelen zijn er ook zogenaamde Amorf panelen verkrijgbaar. Deze bevatten doorgaans amorf silicium, welke in een zeer dunne laag als een soort laminaat worden geplaatst. Dit type wordt niet veel toegepast, omdat het rendement veel lager is dan bij de andere type panelen.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Ik wens advies over*

Vacature Installatiemonteur warmtepompen
Werken bij

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil je meer leren over de techniek van de toekomst zoals warmtepompen?

Lees meer..
Beddenspeciaalzaak heeft Sunpower Zonnepanelen
Referenties

Bij deze beddenspeciaalzaak was de opdracht om 1) het eigen elektriciteitsverbruik te compenseren en 2) een systeem aan te leggen wat goed met schaduw om […]

Lees meer..
Zonnepanelen woningen, Hilversum
Referenties

Voor bouwbedrijf A. Huurdeman we vanaf het concept tot de realisatie meegedacht over de installatie van zonnepanelen op twee blokken woningen. De woningen zijn voorzien […]

Lees meer..